Gezwel pancreas

Andere namen die we voor de maag kunnen tegenkomen zijn: stomachus en ventrikel of ventriculus. Gastheer Een levend organisme waarop of waarin een ander organisme leeft en eventueel parasiteert. Gastritis Ontsteking van het slijmvlies van de maagwand. Gastro- in samenstellingen: de maag betreffend. Gauz geriatrische afdeling in een universitair ziekenhuis. Gav 1: Geneeskundig adviseur particuliere verzeringszaken.

Ganglioom Een gezwel dat uit gaat van een ganglion. Ganglion Een peesknoop, verdikking van een zenuw of zenuwknoop. Het meervoud is ganglia of gangliën. Gap goede agrarische uitoefening. Gapz geriatrische afdeling in een psychiatrisch ziekenhuis. Gardnerella vaginalis Een kokkobacil (coccus) die aan start sommige ontstekingen van de vagina schuldig. Angststoornissen zijn binnen de psychiatrie de meest voorkomende stoornissen. Bij vrouwen blijkt het tweemaal zo vaak voor te komen dan bij mannen het geval. De gas is een brede aanwijzing die toestanden van stress en niet-kenmerkende spanningsklachten omvat. Dit zijn min of meer chronisch aanwezige buitensporige angst of bezorgdheid echter zonder paniekaanvallen. De angststoornissen gaan vaak gepaard met concentratie-stoornissen, piekeren, prikkelbaarheid, slaapstoornissen, verhoogde spierspanning en vermoeidheid.

bevorderen van de vertering van vetten (lipiden) in de dunne darm. Er zijn verschillende aandoeningen waarbij het verstandig is een test op de galzuren te laten uitvoeren. De mannelijke zaadcel en de vrouwelijke eicel die zich verenigen tot een bevruchte eicel of zygote. Hier groeit, wanneer alles goed gaat, het embryo uit. Gametocide een middel dat gameten doodt. Gammastralen Electromagnetische trillingen uitgezonden door radioactieve elementen. Ganglia of gangliën Het meervoud van ganglion.
gezwel pancreas

Co-enzym Q10 Stichting OrthoKennis


a, b c, d e, f g, h i, j k,. N o, p q, r s, t u, v w, x y, z afkorting of woord: Verklaring: g de afkorting van gram, een eenheid van gewicht. 2: Het aminozuur glycine. G6pd het G6pd enzym treffen we gewoonlijk aan in rode bloedlichaampjes, de erytrocyten oftewel review rode bloedcellen. Het enzym beschermt deze cellen onder andere tegen bepaalde vergiftige chemische stoffen. Ga symbool voor het gallium element uit het periodiek systeem. Gaaz geriatrische afdeling in een algemeen ziekenhuis. Galenisch Galenisch geneesmiddel, een middel van natuurlijke plantaardige oorsprong. Gallium Een metaal, het symbool.

Pancreas -problemen: 5 aandoeningen v/d alvleesklier


Als de cyste de galwegen dichtdrukt, ontstaat er geelzucht. Als er in deze pseudocyste bacteriën terecht komen, kan de hele holte ontsteken en belangrijke symptomen zoals koorts en sepsis veroorzaken. Hoe wordt de diagnose chronische pancreatitis of alvleesklierontsteking gesteld? Op basis van de klachten heeft de arts vaak al een indicatie over alvleesklierontsteking. Om een definitieve diagnose te stellen zijn er daarna verschillende onderzoeken mogelijk: Bloed- en urineonderzoek om de waarden van bepaalde alvleesklierenzymen (amylase, lipase) te controleren. Suiker in de urine kan er op wijzen dat de ziekte al enige tijd aanwezig is (als gevolg van suikerziekte). Ontlastingsonderzoek om vetdiarree op te sporen. Echo om de omvang van de alvleesklierbuis en een eventueel aanwezige pseudocyste in beeld te brengen.

Na de maaltijd nemen de klachten toe. Doordat steeds meer alvleesklierweefsel verloren gaat, kan de hevige pijn bij sommige patiënten na lange tijd uitdoven. Vetdiarree : vet uit de voeding wordt door watt het tekort aan pancreasenzymen niet goed verteerd en verlaat onveranderd met de ontlasting het lichaam. Omdat vetten nodig zijn voor een goede opname van bepaalde vetoplosbare vitamines, kunnen er tekorten ontstaan aan deze vitamines. Samen met de vetdiarree verdwijnen namelijk ook nail deze vitamines uit ons lichaam. Vermageren : door de vetdiarree én door de angst om te eten (vanwege de pijn) kunnen patiënten ernstig vermageren. Diabetes (suikerziekte) kan ontstaan omdat na verloop van tijd ook de hormoonproductie (van insuline) door de alvleesklier afneemt.

Geelzucht : omdat de ontstoken en opgezwollen alvleesklier de afvoergang van de galblaas dichtdrukt. De gal kan niet meer vrij doorstromen en daardoor ontstaat er galstuwing. Het zichtbare gevolg van galstuwing is geelzucht. Het oogwit en de huid zijn dan geelbruin gekleurd. Op den duur kan galstuwing leiden tot ernstige leverbeschadiging (levercirrose). Pseudocyste : een duidelijk begrensde holte gevuld met vocht die, afhankelijk van de grootte, allerlei klachten kan veroorzaken. Doordat de cyste tegen de maag en/of darm aandrukt, kan er sprake zijn van misselijkheid, braken en pijn.

45) by vergote ann on Prezi

Wat zijn de mogelijke klachten en symptomen bij een chronische pancreatitis of alvleesklierontsteking? Hevige buikpijn : de meest opvallende klacht bij chronische alvleesklierontsteking. Vooral jonge patiënten hebben veel pijn. Bij oudere patiënten is de pijn vaak minder. De pijn kan uitstralen naar de rug, linkerzij en linkerschouder. Karakteristiek voor de pijn is de neiging om voorovergebogen te gaan zitten met de knieën tegen de borst. Bijkomende klachten zijn misselijkheid, braken, koorts en een versnelde ademhaling.

gezwel pancreas

Pancreas - creationwiki, the encyclopedia of creation science

Door het littekenweefsel kan de afvoergang van de pancreatitis of alvleesklier vernauwd of verstopt raken. Door nivea deze vernauwing of verstopping kan het alvleeskliersap niet goed afvloeien naar de dunne darm. Dit is de oorzaak van de hevige pijn. Wat zijn de mogelijke oorzaken van een chronische pancreatitis of alvleesklierontsteking? De belangrijkste oorzaak van chronische pancreatitis is overmatig en aanhoudend alcoholgebruik. Minder vaak voorkomende oorzaken zijn: galstenen stofwisselingsziekte (hyperlipoproteïnaemie, hypercalcïaemie) erfelijke aanleg verkeersongeluk waarbij de alvleesklier beschadigd raakt herhaalde aanvallen van acute pancreatitis obstructie (blokkade) van de papil van Vater als gevolg van een vernauwing of tumor. In sommige gevallen is de oorzaak onbekend.

Als een ontsteking van de pancreas niet geneest, maar langdurig aanwezig blijft of telkens terugkomt, is er sprake van een chronische pancreatitis. Door de chronische ontsteking gaat de functie van de pancreas steeds verder achteruit. Meestal ontstaan er eerst spijsverteringsklachten en pas daarna klachten die te maken hebben met de bloedsuikerspiegel ( diabetes ). Wat is de rol van de pancreas of alvleesklier? De pancreas is een langgerekte klier die ongeveer 12 tot 15 cm lang is en 1 tot 3 centimeter dik. Het orgaan heeft 2 verschillende functies: exocriene functie die belangrijk is voor de voedsel- en vetvertering endocriene functie die belangrijk is voor de aanmaak van allerlei hormonen (zoals insuline dat de bloedsuikerspiegel regelt). Wat is een chronische pancreatitis of alvleesklierontsteking? Bij chronische pancreatitis is er sprake van een steeds terugkerende of langdurige ontsteking. Alvleeskliercellen sterven af en worden vervangen kosten door littekenweefsel.

Pancreas - human anatomy organs

U bent hier, lumens home » Alvleesklierkanker, kies een vorm: Acute bij soorten van de mond of keelholte van Kahlerziekte van Waldenström. Gerelateerde artikelen in Uitzicht. Op deze pagina een tabel die afkortingen, medische termen en een aantal moeilijke woorden verklaart. Deze vinden hun toepassing in de biochemie, reguliere-, alternatieve-, additieve- en complementaire geneeskunde. In deze tabel staan alle woorden die met een 'g' beginnen. Voor de andere letters van het alfabet hebben we aparte pagina's gemaakt. Deze zijn te bereiken via het horizontale link-alfabet direct boven en onder de tabel.

Gezwel pancreas
Rated 4/5 based on 623 reviews
Recensies voor het bericht gezwel pancreas

  1. Ilyfopak hij schrijft:

    Glucagon works similar to insulin and additionally, it breaks down the fat and protein. As an untreated chronic condition, diabetic neuropathy can result. Syndroom van, zollinger-Ellison in de alvleesklier, het syndroom van.

  2. Qykyka hij schrijft:

    31 Type 2 diabetes edit main article: diabetes mellitus type 2 diabetes mellitus type 2 is the most common form of diabetes. zeer giftig voor lever! Ductus cyctecus / afvoerkanaal galblaas. 1, endocrine, endocrine pancreas create and develope hormones.

  3. Ipojed hij schrijft:

    The first line, under the direction of a pax gene, forms α- and γ- cells, which produce glucagon and pancreatic polypeptides, respectively. Pancreascarcinoom.!pancreasenzymen worden pas actief wanneer ze uit de pancreas zijn en in het duodenum. galstroom levergal naar darmen wordt niet verhinderd geen icterus!Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: